top of page
Zoeken
  • KID coach Normita

Aan de wandel

Jaren geleden kreeg ik een auto-ongeluk. Hier had ik een zware hersenschudding aan overgehouden. Ik moest een paar maanden thuis blijven en dat was erg moeilijk voor mij omdat ik echt een bezig bijtje ben.


Toen mijn hoofd het eenmaal toeliet, ging ik wandelen. Ik wandelde vooral in parken en later ook langs de Oostvaardersplassen. Ik merkte dat ik zoveel zorgen en gedachten eruit wandelde midden in al het mooie groens wat Almere te bieden heeft. Vooral in de buurt van water kwam ik tot rust en was ik helemaal in mijn element. Eerst liep ik alleen, daarna nam ik vaker iemand mee.


Nadat ik hersteld was van mijn hersenschudding, ging ik weer terug naar mijn dagelijkse routine, ik kreeg het weer druk en wandelde niet meer zoveel. Ik had nog wel altijd de neiging gehad om naar buiten te gaan – vraag maar aan mijn man :)


Fast forward naar Corona periode waarin we genoodzaakt zijn om binnen te blijven en nu voorzichtig wat meer kunnen en mogen doen. Ik merkte dat mijn drang om naar buiten te gaan nog groter werd. Nu wandel ik weer meer en ik ben dankbaar voor de bijzondere plekken die Almere te bieden heeft. Toen ging er bij mij een (ideeën)lampje branden: Ik snap dat er ouders zijn die graag hulp willen voor hun kind, maar het nu nog te spannend vinden om sessies in een praktijk te doen. De afgelopen periode zijn we toch al zoveel binnen, dus waarom niet sessies buiten houden? Ik ken al mooie wandelroutes en plekken waar je kunt zitten (met 1,5m afstand) in Almere. Het is bewezen dat wandelen/bewegen in buitenlucht zoveel voordelen biedt en vooral helend werkt. Wandelend heb ik de mooiste gesprekken gehad in mijn één van mijn moeilijkste periode van mijn leven. Als kindercoach geloof ik dat wandelen ook een waardevolle toevoeging is in het coaching traject.


Met de mooie warme maanden in vooruitzicht, wil ik zoveel mogelijk sessies buiten geven. Sessies in mijn praktijk is het uiteraard ook mogelijk. Er is een protocol opgesteld voor de complementaire zorg die volgens de RIVM maatregelen gelden en daar voldoet mijn praktijk inmiddels ook aan. Tijdens de sessies kan er 1,5 meter afstand genomen worden, er is voldoende desinfecterende handgel en alle contactpunten worden voor en na de sessies schoongemaakt bij KID Coaching.


Naast losse (wandel)sessies, bied ik ook een “walk-n-talk” pakket aan. Dit is een supertof concept op basis van mijn ervaringen en geïnspireerd door verschillende wandelcoaches. Wat houdt het in?


Traject van 6 weken bestaande uit:

* Om de week wandelsessies van 2 uur (3x)

- Persoonlijk ophaal/brengservice of afspreken op locatie

- Tijden: 10.00u – 12.00u

- Ongeveer 1 á 1,5 uur wandelen

- 30 minuten picknick lunch

* Om de week (video)bel sessie

- Vast moment in de week, maximaal 30 minuten (3x)

* Daarvoor intakegesprek en daarna evaluatie

* 6 maanden later een follow up wandelsessie van 60 minuten


De sessies kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden met jouw ziektekostenverzekering. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekeraar.


Prijs voor dit all-in walk-n-talk pakket is 400euro.

Early bird prijs: Voor de eerste 3 aanmeldingen is het pakket 300euro!


Wil je meer weten over de wandelsessies en/of het walk-n-talk pakket? Mail, app of bel mij gerust hierover.


Liefs,

KID Coach NormitaOp de wandel - www.kidcoaching.nl

38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page