top of page
Zoeken
  • KID coach Normita

Tip van KID: complimenten geven

De laatste week van het schooljaar nadert en wat een avontuur was het voor mijn kinderen en het gezin. Beiden hebben een mooie groei laten zien en wat ben ik supertrots op ze. Dit wilde ik ook meerdere keren zeggen en hoe vaker ik ze complimenteerde hoe vrolijker de kinderen én ik er van werden.

Complimenten geven aan je kinderen is belangrijk, zo geef je ze meer zelfvertrouwen, leer je ze hoe ze met complimenten om moeten gaan en gaan ze dit uiteindelijk ook bij anderen doen.


Tijdens een gesprek met een basisschool die PBS (Positive Behaviour System) toepast, zei een leraar voor elke kritiek/correctie die je geeft, geef je weer 4 complimenten aan een kind om weer in balans te zijn. Dit lijkt in eerste instantie simpel, maar het kan best lastig zijn. Naarmate je er bewuster van wordt, merk je ook dat het gemakkelijker gaat. En wat is er mooier dan je kinderen complimenten geven en ze te zien stralen.


Probeer het ook eens in de zomervakantie (4 complimenten tegenover een kritiek/correctie). Heb je alsnog vragen of twijfels hierover, dan kan je gerust contact met mij opnemen. Naast kinderen, help ik ook ouders met opvoedingsvragen waaronder positief opvoeden. Hieronder zie je een selectie van kaarten die ik o.a. gebruik tijdens mijn sessies en die ik perfect vind passen bij complimenten geven, positief opvoeden.14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page