top of page
Zoeken
  • KID coach Normita

Internationale dag van Gebarentaal

23 September is het Internationale dan van Gebarentaal.

Vroeger vond ik het stoer als ik iemand gebarentaal zag doen, het had wat speciaals en cools. Tegenwoordig is het een belangrijk onderdeel geworden van het gezinsleven. Het is niet alleen cool en speciaal maar heeft ook een persoonlijke reden.... mijn dochter is namelijk slechthorend.

Jalissa was niet altijd slechthorend, het kwam pas aan het licht rond haar 3e verjaardag en rond haar 5e verjaardag droeg ze hoortoestellen. Ze gaat naar een reguliere basisschool en krijgt extra hulp.

Ze is daar één van de twee slechthorende kinderen en dat maakt haar uniek (zegt ze in eigen woorden). Ze heeft plezier op school en groeit op haar eigen tempo. Daar ben ik zo dankbaar voor.

Sinds een jaar volg ik samen met mijn gezin en schoonzussen gebarentaalles en passen dit inmiddels ook toe in privé situaties. Ik merk dat het toepassen van gebarentaal of Nederlands met ondersteunende gebaren een toegevoegde waarde is voor mijn dochter.

Ik vind het belangrijk om alle kinderen de kans te geven om gecoacht te worden, zowel horende als slechthorende en dove kinderen. Mijn doel is dan ook om binnenkort sessies in NGT (Nederlands Gebarentaal) of NMG (Nederlands met ondersteunende Gebaren) aan te bieden. Aangezien het op 23 september Internationale Gebarentaaldag is, heb ik samen met mijn dochter een vlog in NGT en NMG gemaakt. Ik heb hier heel veel voor geoefend, deels was ook freestyle, het ging niet altijd vlekkeloos, maar niet perfect is ook goed en ik ben best trots op het eindresultaat 😊

Hou mijn website in de gaten om te kijken vanaf wanneer ik hiermee start. Mocht je voor die tijd vragen hebben over sessies in NGT of NMG, kan je altijd contact met mij opnemen.I-L-Y (I love you) gebaar
I-L-Y (I love you) gebaar67 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page